Az LB-Knauf online hidegburkolás-kalkulátorával könnyebb a kivitelező körmére nézni.

A hidegburkolás összetett munka, komoly előkészületeket, alapos tervezést és szakértelmet igényel. A megrendelőnek sokszor fogalma sincs róla, milyen anyagokra, milyen technológiára van szükség a kívánt cél eléréséhez, és a kivitelező munkájának ellenőrzésére sincs mindig lehetősége. A Lasselsberger-Knauf online hidegburkolás-kalkulátora egy olyan eszközt ad a kezünkbe, amellyel akár a burkolat mögé is beláthatunk.
Kültér vagy beltér? Átlagon felüli vagy aluli a vízterhelés? Nagyméretű égetett kerámia vagy kisméretű gres lap? Van padlófűtés vagy nincs? Mekkora a felület?

Egy hidegburkolási munka megtervezéséhez tucatnyi paramétert kell figyelembe venni, tucatnyi kérdésre kell választ adni. Ezeknek a válaszoknak az összessége határozza meg, hogy milyen technológiát érdemes használni, milyen típusú anyagokra van szükség, és ezekből mekkora mennyiséget kell vásárolni. A mezei ingatlantulajdonosnak azonban ritkán van olyan szakismeret a birtokában, hogy arra támaszkodva csípőből felvázolja a megálmodott burkolat alá passzoló rétegrendet, és összeállítsa a pontos anyaglistát.Itt jön a képbe a veszprémi székhelyű építőanyag-gyártó cég, a Lasselsberger-Knauf Kft. online hidegburkolás-kalkulátora, amely kézen fogva vezeti át a megrendelőt a tervezési fázis lehetséges buktatóin. Az alkalmazás működésének alapja, hogy pontosan azokat a kérdéseket teszi fel, amelyeket egy lelkiismeretes kivitelezőnek fel kell tennie a munka elvállalásakor. A végeredmény egy mindenki által átlátható ábra a javasolt rétegrendről, valamint egy tételes anyaglista, amelyhez egy gombnyomással árajánlat kérhető, sőt, szakértői konzultációt is lehet igényelni a tervek verifikálásához.

Ez mind szép, de fontos megjegyezni, hogy a kalkulátor nem váltja ki a kivitelezőt, csupán segítséget nyújt az előkészületekhez és a munka ellenőrzéséhez. Ha tisztában vagyunk a műszaki paraméterekkel, ha tudjuk, hogy milyen opciók közül választhatunk, ha kalkulációnk van a szükséges anyagmennyiségekről, akkor kevésbé tűnünk tudatlannak, átlátjuk a munkafolyamatokat és rá tudunk kérdezni a részletekre. Az alkalmazás által megszerzett információk birtokában arra a kérdésre is választ kaphatunk, hogy valóban annyi fogyott-e az adott termékből a kivitelezés során, amennyi indokolt. Ugyanis az se jó, ha több fogy egy anyagból, és az se jó, ha kevesebb, mert mindkét eset gyanús. Csak egy példa: a vízszigetelést minimum két rétegben kell felvinni a felületre, így ha végül a szükséges mennyiség felét használja fel a kivitelező, akkor jó eséllyel csak egy réteget képezett.A hidegburkolás-kalkulátor 2010 óta érhető el a Lasselsberger-Knauf honlapján. Az elmúlt hét évben több ezren próbálták ki, és több százra tehető azoknak a száma, akik anyaglistát töltöttek le, illetve ajánlatot kértek a kalkulált eredményre támaszkodva. Az alkalmazás a cég honlapjához hasonlóan most erőteljes ráncfelvarráson esett át, aminek elsődleges célja az átláthatóság és a felhasználói élmény növelése volt.
De nem ez az egyetlen online eszköz, amelyet a Lasselsberger-Knauf ingyen bocsát az építkezők vagy a felújítást tervezők rendelkezésére. A cég gyakorlatilag minden évben előáll egy új fejlesztéssel. Ezek közül a homlokzat-felújítás és a hőszigetelés kalkulátorokat érdemes kiemelni, amelyek szintén megtalálhatók a megújult honlapon.

forrás: sajtóközlemény

 Kapcsolódó

Gőzerővel épül a BudaPart, Budapest új városnegyede

Gőzerővel épül a BudaPart, Budapest új városnegyede

Jelenleg 124 ezer négyzetméternyi budaparti ingatlan épül a Kopaszi gátnál

Elkezdődött Buda legnagyobb bevásárlóközpontjának építése

Elkezdődött Buda legnagyobb bevásárlóközpontjának építése

2018. május 16. – Elindult a bruttó 155 ezer négyzetméteres Etele Plaza építése a Kelenföldi pályaudvar mellett. 

Látvány, funkció, műszaki kérdések

Látvány, funkció, műszaki kérdések

Épületburok a kortárs építészetben aktuális épületeken - konferencia.

A luxusszállodától a tradicionális íjászközpontig

A luxusszállodától a tradicionális íjászközpontig

„Fémlemezfedések az építészetben”. A PREFA 2018. évi építész és építészhallgatói pályázatának eredményei.

Díjazták a Marina Life projektet

Díjazták a Marina Life projektet

Újra az egyik legjobb pesti ingatlanfejlesztés lett a Cordia beruházása.

FIABCI-díjat nyert a Nokia Skypark

FIABCI-díjat nyert a Nokia Skypark

Nemzetközi Építészeti Nívódíjat nyert a budapesti Nokia Skypark irodaház.

Hirdetés