2016 május 20.
 

Megnyílt Jamie Oliver étterme Budapesten

Több hónapos előkészületek, két hónapos londoni és budapesti tréning után május 20-án délben nyít meg Jamie Oliver első étterme a régióban, Budapesten, a történelmi Budai Várban. Az éttermet Jamie a Zsidai Gasztronómiai Csoporttal nyitotta, a közös regionális terjeszkedés első állomásaként.

A csoport vezetője, az elismert gasztronómiai szakember, Zsidai Zoltán Roy hihetetlenül boldog az együttműködés miatt: “Az első perctől kezdve megvan a kémia a két csoport között, mintha a londoni nagytesómmal találkoztam volna. Ugyanazokat az értékeket valljuk és a legjobbra, a maximumra törekszünk, nem alkuszunk meg. Ez látszik minden éttermünkön, így a Jamie’s Italian-on is: az Európában elérhető legjobb alapanyagok, etikus és fenntartható forrásból, fantasztikus tudású és lelkes kollégák, és a legmenőbb design.”
A Jamie Oliver és olasz mentora Gennaro Contaldo séf együttműködésével létrejött, az érthető és laza olasz konyhát népszerűsítő Jamie’s Italian étterem már milliók tetszését elnyerte világszerte. Minőségi, egyszerű, letisztult és elérhető árú ételeivel és barátságos, fesztelen hangulatával hódít. 



A népszerű olasz ételek a leggondosabban kiválasztott alapanyagokból készülnek, melyek magas minőségét, természetességét, fenntarthatóságát, etikus származását és az állatokkal való méltó bánásmódot egy szigorú saját belső rendszer és kontroll garantálja. A budapesti Jamie’s Italian Olaszország és a régió legjobb alapanyagaiból dolgozik, a beszállítók és termelők felkutatása több mint 10 hónapot vett igénybe, legtöbb esetben szabadtartású vagy bio alapanyag felelt meg a szigorú nemzetközi előírásoknak, melyet a Jamie’s Italian-en kívül egy étterem sem alkalmaz Magyarországon. Az előírások betartását a londoni központból rendszeresen ellenőrzik.



Kipróbált, letesztelt receptek alapján fantasztikus, rusztikus, autentikus gyökerű ételek kerülnek az étlapra, melyeket Jamie és Gennaro közösen álmodtak és alkottak meg számunkra. A vagány olasz étteremben a helyszínen naponta frissen készített tészták mellett látványkonyha és egy lélegzetelállító terasz is várja a vendégeket. 

A személyzet komoly képzési programjában szem előtt tartjuk, hogy alapos ismeretekkel rendelkezzenek az ételekről, amelyeket felszolgálunk. Megtanítjuk minden egyes fogás eredetét, azt, hogy hogyan alkották meg és készítették el őket, az ételek mögött rejlő történeteket és személyeket is.



Jamie mondta: “Hihetetlenül izgatott vagyok, hogy Jamie’s Italiant nyitunk Magyarországon. Budapest egy csodálatos város egyre izgalmasabb étterem választékkal, alig várom, hogy részese legyek ennek én is. Egyszerű, érthető, jó ár-érték arányú olasz ételeket fogunk kínálni a Jamie’s-ben, a legjobb minőségű alapanyagokból. Biztos vagyok benne, hogy a budapesti étterem egy fantasztikus színfolt lesz a folyamatosan növő Jamie’s Italian családunkban.”



“Nagy felelősség Jamie-vel közös éttermet nyitni, hiszen nagyon magas nemzetközi sztenderdeknek kell megfelelnünk és megmutatnunk a magyar vendégeknek, milyen a laza és elérhető minőségi és friss olasz konyha.” – teszi hozzá Zsidai Zoltán Roy. „Küldetésünk újabb szintre emelkedett. Az együttműködés által Budapest még egy újabb lehetőséget kapott, hogy felkerüljön a világ gasztronómiai térképére.” 
A Jamie’s Italian kétségkívül új színt hoz a budapesti olasz éttermek világába, mindezt elérhető áron, kötetlen környezetben, a Budavári Gasztronómiai Negyedben, mely ezzel is újabb világszínvonalú vonzóerő a magyar vendégek számára.

www.jamiesitalian.hu
www.facebook.com/JamiesItalianBudapest

forrás: sajtóközlemény


 

MAGAZIN

építészet

design

tér

SZERKESZTŐI AJÁNLAT

2016 január 19.

Ikrek hegye - Családi házak Budapest szélén

Az ikerség inkább erős kapcsolatot feltételez, mintsem egyformaságot, ha létezik egyáltalán az építészetben vagy az életben egyformaság. 

Telepi srác - Családi ház Kelenvölgyben

Szokott sétám közben szemet szúrt egy különös, érdekes épület: a környék szorosan egymás mellé épült családi házaitól merőben eltért.

2015 december 02.