A teljes belsőépítészeti koncepcióért a MádiLáncos Studio csapata felelt
Átadták a Radisson hotel legújabb szállodáját (OCTOGON magazin 186., 2023/6) a BudaParton. A belsőépítészeti munkáért a többszörös Év Irodája-díjas MádiLáncos Studio felelet. A munkáért a belsőépítész stúdió elnyerte a múlt héten átadott Klasszis Top Design az Év Hoteltervező Belsőépítésze díjat.
Buda legújabb városrészében, a BudaParton nyitotta meg kapuit a Radisson hotellánc új business szállodája. A 200 szobával rendelkező full-service szálloda modern rendezvény- és konferenciahelyszínnel, skybarral és ázsiai fúziós éttermével lépett be a budapesti hotelpiacra.
A több mint 11 ezer négyzetméteres komplexumban 174 standard és 24 superior szoba foglalható, de helyet kaptak az épületben multifunkciós konferenciatermek és egy modern fitneszterem is. A Radisson BudaPart teljes belsőépítészeti koncepciójáért a MádiLáncos Studio csapata felelt.
Ahogy a projektet vezető Láncos Áron, a MádiLáncos Studio vezető építésze elmondta: „a Radisson Hotel Group komplex és részletes brand bookkal rendelkezik, amelyből határozottan kiolvashatók a márka főbb értékei és az, hogy mi különbözteti meg a portfolió egyes tagjait (Radisson Blu, Radisson Red, Park Plaza) egymástól és más szállodáktól, a brand book kitér arra is, hogy ennek hogyan kell a belső kialakításban és az anyaghasználatban megjelennie. „A nemzetközi sztenderdek mellett ugyanakkor elvárás volt a »couleur locale« megjelenése is, ami kellő mozgásteret biztosít a tervezőknek, hogy saját ötleteiket hozzátegyék a koncepcióhoz – így történt ez ebben az esetben is. A munkánkat végig követte és egyúttal véleményezte a cég designcsapata, a végleges koncepciót pedig a Radisson board hagyta jóvá.”
9400 négyzetméter, 200 szoba, egy skybar
A szobák zöme standard kétágyas, de készült 24 nagyobb lakosztály, illetve mozgássérült vendégek fogadására alkalmas szoba is. A saroklakosztály minden szinten összenyitható a szomszédos szobával, így családok fogadására is alkalmas.
A vendégeket a földszinten co-working lounge, bár és étterem várja. Utóbbi délelőtt reggelizőként szolgálja ki a szálloda vendégeit, majd a nap további részében étteremként működik, külső vendégek előtt is megnyitva kapuit. A Shanghai Kitchen a szállodalánc saját, ázsiai-európai fúziós konyhát kínáló márkája.
A galériaszinten három tárgyaló és egy nagy, mobilfallal kettéosztható konferencia- és rendezvényterem üzemel korszerű audiovizuális felszereléssel és teljeskörű catering szolgáltatással. A legfelső szinten egy skybar kapott helyet.
A szállodában használt, magas minőségű függönyöket és szőnyegeket a JAB Anstoetz szállította, míg a burkolatokat a Wantablack kínálatából választotta a tervezőcsapat. A kivitelezés precíz és hatékony megvalósításért a Market Építő Zrt. felelt.
Indusztriális karakter, lágy részletek
„A designkoncepciónkban a fejlesztési terület ipari történetéhez nyúltunk vissza, a szín- és az anyaghasználat indusztriális jellege erre reflektál. A sötét színeket és fémes felületeket fa használatával, textilekkel és meleg fényekkel kompenzáltuk” – mondja a tervezési koncepció kialakulásáról Láncos Áron.
A földszint nagyvonalú, teljesen üvegezett homlokzatú, kétszintes közösségi tere sok érdekes belsőépítészeti megoldásnak adott teret, ugyanakkor kihívást is tartogatott. Látványos, mégis otthonos elem a két szintet összekötő könyvespolc a recepció mellett.
Hasonlóan lendületes elem a bejárat felől a lifteket takaró kétszintes lamellás paravánfal, aminek hullámzása a Duna közelségére utal. A mobil bútorokat a Basic Collection kínálatából, elsősorban a Calligaris olasz gyártó termékeiből válogatták ki a belsőépítész tervezők. A hotelprojekt abban is kivételes volt, hogy a belsőépítész tervezők a képek és a dekortárgyak válogatásában, elrendezésében is részt vehettek.
Budapest a falakon és azokon túl is
Mind a közösségi terekben, mind a szobákban főként fekete-fehér fotókon keresztül jelennek meg Budapest hídjai és legmeghatározóbb épületei. A munkák zöme Álovits Bálint fotográfustól származik, akivel a tervezők szintén együtt dolgozhattak ezen a projekten.
Az étterem kétszintes falára egyedi grafika készült, a három nagy tabló a konyha távolkeleti-magyar fúziójának képi allegóriája, így kerültek rá vegyesen keleti és magyar népi motívumok is.
A BudaPart sajátos designkoncepcióját és minőségét a fejlesztő következetesen képviseli. Ezeket az elveket a tervezők a szálloda tervezése során is figyelembe vették. Mint mondják, izgalmas kihívás volt a tervezés során, hogy olyan koncepciót dolgozzanak ki, ami egyszerre felelt meg a fejlesztő elvárásainak, a szállodalánc-brand nemzetközi előírásainak és a saját design elveiknek.
Üzemeltető: Radisson
Építészet: KÖZTI Zrt.
Belsőépítészet: MádiLáncos Studio
Felelős tervező: Láncos Áron
Projektvezető tervezők: Szeberényi Zsuzsanna, Máthé Virág
Tervezők: Vaszkó Réka, Jakó András, Kovács Andrea, Saller-Laboncz Henritett
Látványtervező: Gulyás Bence
Grafikus tervező: Kuritár Karina
Képgalériánkban a Radisson impozáns belső terei!
Octogon Deco Magazinunk a készlet erejéig az alábbi árusítóhelyeken kapható.