Eredetiség, kreativitás, érthetőség, átláthatóság, a kivitelezés minősége, a pályázott munka esztétikai és funkcionális minőségének összhangja. 

Eredetiség, kreativitás, érthetőség, átláthatóság, a kivitelezés minősége, a pályázott munka esztétikai és funkcionális minőségének összhangja. Ezek voltak a főbb szempontok, amelyek alapján megmérették a pályamunkákat az idén már harmadik alkalommal megrendezett Gastro Design versenyen, amelyen hazai szállodák, éttermek, kisebb és nagyobb vendéglátóegységek vesznek részt.

A szakmai versenyen, amelyet immár harmadik alkalommal hirdetett meg a Turizmus Trend/Vendég & Hotel szaklap, a vendéglátás arculatok (szállodák, éttermek, kisebb és nagyobb vendéglátóegységek) versenyeztek egymással. Az idei kategóriák a következők voltak: Street Food (először lett meghirdetve, kiemelt kategóriaként), étlap- és itallapdesign, logo és grafikus arculat, vendéglátóipari kiegészítők, vendéglátóipari berendezések és belsőépítészet – zárt tér, vendéglátóipari berendezések és belsőépítészet – nyitott tér. A zsűri idén két különdíjat is kiadott.

A zsűri tagjai:
•    Bakody Katalin, JAB Csoport, igazgató
•    Dőry Gábor, Corinthia Hotel Budapest, kommunikációs igazgató
•    Ipacs Géza, Apacs Stúdió, grafikus
•    Kövesházi Dábiel, Mito, művészeti vezető
•    Krémer Julianna, Professional Publishing Hungary, művészeti vezető 
•    Segal Viktor, gasztronómiai tanácsadó 
•    Szauer Judit, Gastro PR
•    Szántó Zoltán, Turizmus Trend, főszerkesztő 
•    Vágó Ágnes, Vendég és Hotel, felelős szerkesztő 



A zsűri elnöke: Varró Zoltán, dizájner, belsőépítész, VARRODESIGN
Elegáns keretek közt, egy 100 fős, tányérszervízes, exkluzív vacsora keretében, sztárfellépő – Gallusz Niki - közreműködésével került megrendezésre a díjátadó. Nem jöhetett volna létre a pazar este a programot támogató partnerek nélkül, akik a díjkiosztó alkalmával be is mutatkoztak egy-egy minikiállítás keretén belül. Így a JAB gyönyörűen bebútorozott enteriőrje, a SOLINFO elegáns topdesign világítástechnikai tárgyai és bútorai, a MEGA-Glass különleges üvegtechnika megoldása, és a Palatinus luxus fürdőszoba berendezései voltak láthatóak a vacsora közönsége számára.



Az egyes kategóriák nyertesei:

STREET FOOD        
Low Cost Gourmet Trailer - arany
padthai wokbar - street food - ezüst
BaoBox Ázsiai Street Food Étterem - bronz

ÉTLAP- ÉS ITALLAPDESIGN        
40 FŐ ALATT
Minden ízben Prémium - shortlist
Babérliget Kúria - shortlist
40 FŐ FELETT        
(Nem volt eredményes pályázat)

LOGÓ ÉS GRAFIKUS ARCULAT
40 FŐ ALATT
kiSSBende contact dining bisztro_logó és grafikus arculat - arany
Zing burger arcula - arany
BaoBox arculat - bronz
40 FŐ FELETT
padthai wokbar - arculat - arany
Baalbek Libanoni étterem - ezüst
Nosztalgia Garden logó és grafikus arculat - bronz

VENDÉGLÁTÓIPARI KIEGÉSZÍTŐK
40 FŐ ALATT
kiSSBende contact dining bisztró_Vendéglátóipari kiegészítők - arany
Hisztéria Cremeria fagylaltozó kiegészítők - ezüst
40 FŐ FELETT  
(Nem volt eredményes pályázat)

VENDÉGLÁTÓIPARI BERENDEZÉS ÉS BELSŐÉPÍTÉSZET - ZÁRT TÉR
40 FŐ ALATT
Monofu - WOW (különdíj)
Babérliget Kúria - arany
Natura Hill Zebegény - shortlist
40 FŐ FELETT
Avalon Ristorante - zárt tér - Hotel kategória: arany
Hilton Budapest mesteri felületek – mesteri enteriőr! - Hotel kategória: arany
Nem minden az, aminek látszik - Hotel kategória: bronz
Elbűvölően könnyed és elegáns - Étterem kategória: arany
Fenyves Yacht Club Perlaki Pub – Étterem - Bár - Étterem: ezüst
3 az 1-ben gasztronómiai világ - Étterem kategória: bronz
Alsóörs Marina Étterem - Étterem: bronz
Klasszikus kávéház, kortárs köntösben - shortlist

VENDÉGLÁTÓIPARI BERENDEZÉS ÉS BELSŐÉPÍTÉSZET - NYITOTT TÉR
40 FŐ ALATT
Gázlámpa KIOSZK - A Fő téri Gázfogadó épület felújítása és újrahasznosítása - shortlist
40 FŐ FELETT  
(Nem volt eredményes pályázat)
V&H különdíj: Avalon park


 
Átadták a COOL Az Év Enterőr tervezője díjat is, amit idén először ítélt oda a nemzetközi zsűri.
Ennek tagjai: Monica Ortiz director (Rosewood Hotel Mexico), Katusak Péter general manager (W Hotel Dubai), es Varró Zoltán designer (varrodesign).

A három felterjesztett munka es tervező:
Babel Budapest Étterem - Dékány Annamária,
Butik Rooms Budapest Hotel - Singer Ádám
Rum Hotel (hotel szobák) - Csap Viktor

A zsűri döntese alapján a 2016 COOL-díjat Singer Ádám kapta a Butik Rooms Budapest Hotel tervezéséért (OCTOGON DECO 2016/02 címlap sztori). 

forrás: sajtóközlemény

 

 




Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Kihirdették a 2024-es Analog Sparks fotóverseny győzteseit

Kihirdették a 2024-es Analog Sparks fotóverseny győzteseit

Építészeti fotó kategóriában magyar siker is volt a megmérettetésen.

Ezért érdemes részt venni a varsói Future Builders konferencián (X)

Ezért érdemes részt venni a varsói Future Builders konferencián (X)

Az eseményen az építészet és az építőipar neves szakemberei szólalnak majd fel.

Már csak egy hétig lehet jelentkezni Magyarország nemzetközi szintű design versenyére

Már csak egy hétig lehet jelentkezni Magyarország nemzetközi szintű design versenyére

A Klasszis TopDesign 2024 verseny kiváló lehetőség arra, hogy egy tervező megmutassa magát a nagyközönségnek!

Hirdetés