Tavaszi zsongás

Tavaszias, üde ösvénnyel fogadja vendégeit a „Spring Feast”.

Az Ippolito Fleitz Group (IFG) stúdió komplex építészeti, táj- és belsőépítészeti, terméktervezési feladatokat old meg a kortárs design szellemében. A stuttgarti alapítású, nemzetközi építésziroda identitás teremtésre törekszik funkcionális, inspiráló munkáiban. A kínai Chaohu-ban megépített Restaurant „Spring Feast” egyedi arculatát a tavasz könnyedsége ihlette.

 

 

A „Spring Feast” alapkoncepciója építészeten innen és túl a víz: a létesítmény organikus vonalaiban Bantang város (Chaohu) meleg forrásokkal és gejzírekkel teli természeti környezete köszön vissza, de a forrásvíz – mivel alkalmas emberi fogyasztásra, – az étterem ételeinek és italainak egyik legfontosabb alkotóeleme is.

 

 

A tervezők a projekt főszereplőjévé tették a víz elemet: a beltér ragyogó fehér, íves, dinamikus vonalvezetése a turisták között méltán népszerű, mozgalmas vízi élményekre reflektál. A tágas, természetes fénnyel és változatos növényzettel teli enteriőr az étlapon fellelhető fogásokon túl térélménnyel is kényezteti az ínyenceket.

 

 

„A hullámzó formákkal a természetbe illesztettük az épületet. Kívülről a táj egyenes folytatásának tűnik a dombszerűen kiemelkedő tömb, és a kanyargó vonalvezetés a beltérbe is beinvitálja a víz motívumát. (…) A vendégteret tagoló barlangszerű fülkék egy hegy mélyére és az ott eredő forrásra emlékeztetnek” – meséli az IFG.

 

 

A felső szinten lévő bejárattól egy „ösvényen” át széles lépcsőn jut le látogató a „Spring Feast” étkezőterébe, míg fent, a galéria bejárati folyosója a csodálatos kilátással bíró társalgó mellett halad tovább. A földszínek két árnyalatában játszó belső térben elegáns dinamikával váltakoznak az ülőhelyek és sétányok zónái. A felhasznált színpaletta negyedik, uralkodó eleme az élénk, buja zöld: az építészek megvalósult víziójaként smaragd dzsungel lombkorona áramlik végig a tereken.

 

 

A Restaurant „Spring Feast” designját képek, mintázatok, formák és a környezettel együtt létező-lélegző anyagok határozzák meg. A vendégek a melegvizes fürdőzést – a wellness élmény részeként – az ételek élvezetére válthatják át ezekben a friss, lágyan áramló, megnyugtató terekben.

 

 

Ippolito Fleitz Group | Web | Facebook | Instagram

 

 

Forrás: YellowtraceIppolito Fleitz Group

 

 

További képek és rajzok a galériában!




Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Tavaszi zsongás

Tavaszi zsongás

Tavaszias, üde ösvénnyel fogadja vendégeit a „Spring Feast”.

150

150 - 2019/2

Megjelent az Octogon Magazin új lapszáma! Többek között a Nemzeti Táncszínház épülete, három különleges budai családi ház, az első vidéki LEED Gold minősítésű iroda, a legújabb trendekkel lépést tartó hotelek, és egy különleges finn projekt került a lapba.

Udvarra nyílik ablakom

Udvarra nyílik ablakom

Híres költőink Budapestje.

Hirdetés