Modern utcai fogások klasszikus falak között – Varsóban új street food étterem nyílt.
Organikus, természetes, kreatív. Ezekkel a szavakkal kiválóan jellemezhető a varsói székhelyű NOKE Architects fiatal csapata. Igényes, testre szabott munkáikban könnyen tetten érhető jellegzetes stílusuk. Legújabb projektjük egy menő street food étterem a varsói sörfőzde történelmi téglaépületében, ami a névadó Food Hall Browary és az Echo Investments beruházásaként valósult meg. A kozmopolita, stílusos, nagy pincében, ami egykor raktár volt, ma már egy egész udvarnyi étkezde várja a prémium utcai fogások szerelmeseit.
A tervezők a projekttel túl szerettek volna nőni a hasonló, városi udvarokra telepített sokszínű étterem- és ételkínálaton alapuló létesítményeken. „Előnyben részesítettük a koherenciát, a következetességet és az eredeti, egyszerű designt, nehogy túlgondoljuk a munkát, vagy esetleg stilisztikai kakofóniát teremtsünk” – meséli Piotr Maciaszek, a NOKE társalapító építésze. Az egykori pince három nagy, gyönyörű téglaboltozata alatt 11 ipari, rozsdamentes acélpultnál készítik a nemzetközi séfek illatos ételeit.
A varsói ínyenceknek immár adott a lehetőség, hogy egy nyitott konyhával felszerelt, kellemes kültéri helyen, kedves és professzionális személyzettel körülvéve élvezzék a finomabbnál finomabb utcai fogásokat. Az ételek mellé a vendégek kőpulttal keretezett, hatalmas koktélbár végeláthatatlan kínálatából válogathatnak a csodálatos, több száz üveglappal díszített, klasszikus függeszték alatt. A helyhez tartozik még egy rézzel dekorált, intim borozó rész, valamint egy zöldre néző, lazításra hívogató lounge is.
Az étterem változatos és hangulatos tereit egyedi gyártású, tömörfa bútorok töltik meg. A NOKE tervezői meghagytak jónéhány részletet a régi sörgyárból, ilyenek többek között a klasszikus, fa söröshordók, amiket asztalnak, padnak alakítottak át. Ugyanakkor további izgalmas megoldásokat is találunk szerte a létesítményben, úgy mint a rézből készült sávvilágítás, ólomüveg lámpatestek, vagy a vendégváró rézkapuk.
A városi hedonistáknak – legyenek helyi, varsói lakosok, vagy kíváncsi turisták – érdemes egy balzsamos nyári estén a Food Hall Browary hívogató, patinás pincéjébe tervezni az „alapozást”, amiből aztán könnyen lehet egy egész estés program is; elveszve az élőzene áramlásában, ebben a kikapcsolódásra tervezett, designos, régi-új környezetben.
NOKE Architects | Web | Facebook | Instagram
Forrás: NOKE Architects
További képek és rajzok a galériában!
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.