Hirdetés

A Pura Vida Dine étterem Tapolcán valódi mediterrán hely - a giccshatáron innen. 

Éppen útba esik, ha a Tapolcai-tavas-barlangtól a Malom-tóhoz tartunk. A családi vállalkozásban működő, 2014 decemberében nyílt étterem tulajdonosai Spanyolországban töltött éveik és olaszországi utazásaik idején sajátították el a mediterrán fogások elkészítését.

Fotó COPYRIGHT SIGN Tyukodi LászlóFotó COPYRIGHT SIGN Tyukodi László

Az enteriőröket saját ötleteik alapján alakították ki, az inspirációt az Amalfi-part és Toszkána kis vendéglői, valamint a korábban szálláshelyként működő falusi házuk, a Dolce Vita Villa stílusa adta. Mediterrán hangulat, gyertyák és tükrök, rusztikus hatású kőburkolat – vidéki romantika pazar dekorációval, átgondolt és tökéletesen összehangolt részletekkel. Mégsem csordul túl a nosztalgia.

Fotó COPYRIGHT SIGN Tyukodi LászlóFotó COPYRIGHT SIGN Tyukodi László

Az étteremnek otthont adó egykori püspöki kasznárház a 18. században épült, a pincék labirintusát rejtő város múltjáról a szegmensívek és a szabadon hagyott, eredeti kőfal tanúskodnak. Nem kizárt, hogy ez a fal részben a középkorban elbontott tapolcai vár kőanyagából épült. A falfelületet uraló kék pinceajtót a Liliomkert („tóti”) piac régiségei között találták. Nem titkos folyosóra vezet, az eredeti elképzelés szerint egy LCD TV-t rejtett volna. 

Fotó COPYRIGHT SIGN Tyukodi LászlóFotó COPYRIGHT SIGN Tyukodi László

Az étterem részére készíttetett asztalokat a tulajdonosok saját kezűleg festették és antikolták. Ívek, pasztell árnyalatok, a giccshatáron innen maradó glamour, ahol még egy erős olasz kávé elfogyasztása is hétköznapi ünnep. 

Fotó COPYRIGHT SIGN Tyukodi LászlóFotó COPYRIGHT SIGN Tyukodi László

A konyhafőnöknő, Erika mindent a vendégek előtt készít a látványkonyhában. Semmi sem marad rejtve – a vendégtérbe integrált konyha őszinte gesztus, ráadásul így nem kellett leválasztani még egy helyiséget. A pult rusztikus vakolatot kapott, és itt is visszaköszönnek a bejárati és a „pinceajtó” előtti lépcsőbe épített bontott kerítésvasak. Még jó, hogy csak pár lépés innen a Malom-tó, a város másik mediterrán szigete.​

Fotó: Tyukodi László

Szöveg: Chilembu Krisztina
Építész: Árkosi Erika és Árkosi Attila
Fotó: Tyukodi László

A cikk nyomtatásban megjelent az OCTOGON magazin 2015/3-as lapszámában. 

1 / 21 fotó

Ez a cikk nyomtatásban is megjelent az Octogon magazin 119 - 2015/03. lapszámában

A lapszám tartalmából:

Ekler a szőlőhegyen, Soproni Gyógyközpont, Corvin Corner, Bad Girlz, KÉK Építészeti Filmnapok


Megnézem Előfizetek



Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Íme a Laurel Budapest étterem, ami Év Lakberendező Teamje díjat ért!
  • 2020-03-12 09:00
  • Deco

Íme a Laurel Budapest étterem, ami Év Lakberendező Teamje díjat ért!

Az elismerést a Z.ESTILO stúdió nyerte el a Laurel Budapest étterem belsőépítészetével.

Amikor a látványterv túl jól sikerül

Amikor a látványterv túl jól sikerül

Sokakat megzavartak egy új budapesti étterem képei, amiket egy orosz belsőépítész készített.

Elkészült a Louis Vuitton első kávézója és étterme

Elkészült a Louis Vuitton első kávézója és étterme

A divatcég ezzel hivatalosan is beszállt a vendéglátásba.

Íme a Laurel Budapest étterem, ami Év Lakberendező Teamje díjat ért!
  • 2020-03-12 09:00
  • Deco

Íme a Laurel Budapest étterem, ami Év Lakberendező Teamje díjat ért!

Az elismerést a Z.ESTILO stúdió nyerte el a Laurel Budapest étterem belsőépítészetével.

Amikor a látványterv túl jól sikerül

Amikor a látványterv túl jól sikerül

Sokakat megzavartak egy új budapesti étterem képei, amiket egy orosz belsőépítész készített.

Elkészült a Louis Vuitton első kávézója és étterme

Elkészült a Louis Vuitton első kávézója és étterme

A divatcég ezzel hivatalosan is beszállt a vendéglátásba.

Íme a Laurel Budapest étterem, ami Év Lakberendező Teamje díjat ért!
  • 2020-03-12 09:00
  • Deco

Íme a Laurel Budapest étterem, ami Év Lakberendező Teamje díjat ért!

Az elismerést a Z.ESTILO stúdió nyerte el a Laurel Budapest étterem belsőépítészetével.

Amikor a látványterv túl jól sikerül

Amikor a látványterv túl jól sikerül

Sokakat megzavartak egy új budapesti étterem képei, amiket egy orosz belsőépítész készített.

Elkészült a Louis Vuitton első kávézója és étterme

Elkészült a Louis Vuitton első kávézója és étterme

A divatcég ezzel hivatalosan is beszállt a vendéglátásba.

Hirdetés
2025/22025/12024/12024/82024/72024/62024/52024/42024/32024/22024/12023/62023/82023/52023/72023/62023/42023/52023/42023/32023/32023/22023/22023/12023/12022/82022/62022/72022/52022/62022/42022/52022/42022/32022/32022/22022/22022/12022/12021/82021/62021/72021/52021/62021/42021/52021/32021/42021/32021/22021/22021/12021/12020/62020/82020/72020/52020/62020/42020/52020/42020/32020/32020/22020/22020/12020/12019/62019/82019/72019/52019/62019/42019/52019/42019/32019/32019/22019/22019/12019/12018/82018/62018/72018/52018/42018/32018/22018/12017/82017/72017/62017/52017/42017/32017/22017/12016/82016/72016/62016/52016/42016/3 2016/22016/12015/82015/72015/62015/52015/42014/42014/32014/22014/12013/62013/52013/42013/32013/22013/12015/32014/52014/62015/22014/72014/82015/1