Varró Zoltán tervező New Yorkban vette át vendéglátóipari design legrangosabb elismerését

A hotel- és étterem design Oscar-díjaként is emlegetett Gold Key Awards-ot idén 36. alkalommal rendezték meg a patináns Waldorf Astoriában. A vendéglátóipari szakma design díjára az idei évben jelentkeztek eddig a legtöbben: 506 beérkezett pályázatból 21 kategóriában hirdettek győztest. A VarroDesign egyike volt azon két jelöltnek, akik több különböző munkával is döntőbe jutottak. A magyar tervező-csapat a Science Hotel Szeged és a budapesti Onyx Étterem miatt izgult a díjátadó gálán; végül a győzelmet a Science Hotellel aratták, amely a Legjobb Lobbi díját nyerte el ezzel tokiói, arizónai és amszterdami hoteleket maga mögé utasítva. A Gold Key Awards-on idén is a világ legjobb designerei versenyeztek olyan pályamunkákkal, amelyeket például a W Hotels-nek, a Hiltonnak, az MGM-nek, a Sheratonnak vagy a Shangri-Lanak terveztek. 

A Gold Key Award for Excellence in Hospitality Design, a vendéglátóipari design kiválóság díja,  a szakma legnagyobb presztízzsel rendelkező elismerése, amelyet minden év novemberében a New York-i Waldorf Astoria Grand Ballroomjában adnak át 1000 fős gálavacsora keretén belül. A díj a legnagyobb hatású és leginnovatívabb design munkákat jutalmazza a vendéglátóipar összes szektorában. Megszokott, hogy a New York-i gálára a hotel design legfontosabb városaiból kerülnek be hotelek: New Yorkból, Chicagóból, Los Angeles-ből, Londonból, Amszterdamból, Torontóból, Hong Kongból vagy éppen Pekingből. Mindenkinek nagy meglepetést okozott, hogy idén egy szegedi hotel is nyert, hiszen erről a városról a résztvevők többsége még nem hallott.

A győzelmet Varró Zoltán az elmúlt évtizedek kitartó munkájának eredményeként értékelte:
“Az első gyermekkori emlékem az, hogy azon gondolkodom, miképpen lehetne a szoba-konyhánkhoz hozzányitni a szomszéd lakást. Mindig is tudtam, hogy nekem ez a hivatásom - nem én választottam, a pálya választott engem. Büszke vagyok arra, hogy bebizonyosodott, a kitartó munka, az egyediség és a független - nem divatokhoz és elvárásokhoz kötött - egyéniség az amivel itthon és nemzetközileg is igazi sikereket lehet elérni! Mindez csapatmunka eredménye, amelyben Mercse István cégtársamnak kulcs szerepe van! Fantasztikus érzés volt a “világ fővárosában” átvenni ezt az elismerést.” 

A Science Hotel Szeged a Legjobb Lobbi díját nyerte meg a gazdaságos, koncentrált szolgáltatást nyújtó szállodák kategóriájában (Best Lobby Budget/Focused Service). Ezzel olyan versenytársakat hagyott maga mögött mint a portlandi Ankrom Moisan munkája, a MOXY Phoenix (Tempe, Arizona), a Hong Kong-i CL3 Architects Ltd. tervezte Shinjuku Prince Hotel (Tokyo), a torontói DesignAgency pályázata, a Generator Amsterdam. A zsűri kiemelte, hogy az elbírálás során a teljes hotelt vizsgálták nemcsak a kategória által meghatározott lobby-t, és a döntő szempont a terv átütő egyedisége és a koncepcióval való teljes összhangja volt, amely tekintetben a magyar alkotás kiemelkedett a többi munka közül.

A magyar designer csapat másik döntős munkája a budapesti Michelin-csillagos Onyx Étterem volt. A legjobb “Fine Dining” étterem kategóriában (Best Restaurant Fine Dining) a New York-i AvroKO által tervezett Duck Duck Goat (Chicago) és a londoni Conran and Partners tervezőiroda German Gymnasium (London) munkája közül az utóbbi került ki győztesként. 

forrás: sajtóközlemény

 




Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Arizóna a szalonban
  • 2021-12-20 13:00
  • Deco

Arizóna a szalonban

A pest megyei, klasszikus eleganciára és kortárs megjelenésre egyaránt törekvő grandiózus családi villa vizuális világát a harmincas években találták meg az épület tervezői.

Maradnék egy teára
  • 2021-11-26 12:44
  • Deco

Maradnék egy teára

Újabb magyar esély a New York-i Gold Key Awards-on

Újabb magyar esély a New York-i Gold Key Awards-on

Varró Zoltán ismét döntőben a vendéglátóipari design legrangosabb elismeréséért

Hirdetés