Húsvéti kulináris kalandozás Palkonyán, stílusos vidéki éttermek és vidéki cukrászműhelyek közreműködésével 2016. április 22-23-án.
 Immár hagyományosan a Hú!SVÉT+7 nevű rendezvénnyel startol el a Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) 2017-es éve az ünnepet követő hétvégén (április 22-23). Az esemény házigazdája, a Villányi borvidék közkedvelt gasztronómiai színfoltja, a lakásétteremként és gasztroműhelyként működő PalKonyha.
A minifesztivál idén is tematikus lesz, de ezúttal nem alapanyagok köré épül a koncepció. A szombat a vidéki éttermek napja, mely 9.30-kor egy falusi SVÉT-asztalos közösségi reggelivel indul. Ennek célja a helyi, házi készítésű különlegességek népszerűsítése, továbbá, hogy rámutasson a reggeli étkezés fontosságára.
Déltől indul a Gasztropódium, izgalmas szellemi táplálékkal, azaz beszélgetésekkel gasztro, illetve boros témákban. 12.00-kor nyitnak a hagyományosan felújított paraszt porták, ahol a SVÉT-tagok és meghívott vendégéttermek a saját környékükre jellemző húsvéti és vidéki ízekkel készülnek egészen az esti órákig, idén tehát már a vacsora is megoldható lesz helyben. A nap zárásaként megnyitjuk a Babka pop-up bárt, ahol helyi borokkal, színes koktélokkal, DJ-vel és fényfestéssel készülünk.
Vasárnap is lesz reggeli, de immár párbajjal megspékelve, ahol neves női gasztrobloggerek zsűrizésével a Babka Budapest és a PalKonyha mérkőzik meg, hogy kiderüljön vajon vidéken, vagy a fővárosban jobb-e a reggeli (regisztráció szükséges: svet.hu).
Déltől a vidéki cukrászműhelyeké a főszerep, de aggodalomra semmi ok, mert a falubéli porták felkeresésével a bevitt kalóriák legyalogolhatók, ezzel együtt a tündéri baranyai mintafalu, Palkonya is megismerhető.
A hétvégén a gyerekek sem unatkoznak majd. Lesz nyitott gazdaság és gyerekparkoló, ahol nyuszi, boci, bari, pipi és a többiek tartanak fogadó órát. A helyszínnel szemben autentikus fa játszótér, illetve kézműves foglalkozások várják a családokat.
A szombati nap helyszínei és éttermei:
1. Mokos Pincészet – Jankovich Kúria (Rácalmás)
2. Német és Németh Pincészet – Kistücsök Étterem (Balatonszemes)
3. Blázsovics Pince – Spaletta (Kecskemét)
4. Haraszti Családi Pincészet – Chianti Étterem (Veszprém), Baricska Csárda (Balatonfüred)
5. Hárságyi Pincészet, Borvirág Vendégház – VIATOR Apátsági Étterem és Bor-Bár (Pannonhalma)
6. Cifra Udvar – Bonne Chance (Bázakerettye)
7. Parázs Vendégház – Pannónia Gasztrohajó (Duna), Walter Vendéglő (Perbál)
8. Faluház – Bistro Sparhelt (Balatonfüred)
9. Közösségi Herbárium – Paletta (Keszthely)
10. Nóra Porta – Mandula Étterem és Bor-Bár (Villány)
11. PalKonyha – SVÉT GASZTRO PÓDIUM – Dűlő Étterem (Miskolc), Babka (Budapest) és exkluzív meglepetés vendégek
12. Nagypál Nyitott Gazdaság – helló nyuszi, bari, pipi, boci, gyermek programok
A SWEET vasárnapi cukrászműhelyei és helyszínei:
1. Haraszti Családi Pincészet – Jókai Cukrászda (Pécs)
2. Hárságyi Pincészet, Borvirág Vendégház – Pausa Apátsági Kávéház (Pannonhalma)
3. Faluház – Pataki Cukrászda (Érd)
4. Nóra Porta – Villa Gréta (Siófok)
5. PalKonyha – Yokka desszertműhely (Pécs), Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda (Sopron) valamint további meglepetés vendégek
HÚ!SVÉT+7 KISOKOS:
Dátum: 2017. Április 22-23. (húsvét utáni hétvége)
Helyszín: Palkonya, Baranya megye, Villányi borvidék
Házigazda: Palkonyha falusi lakásétterem és a Cuki Sütiműhely
Fizetőeszköz: paypass-os bankkártyával, vagy a helyszínen megvásárolható fesztiválkártyákkal.
Szállás: Palkonyán és a Villányi borvidéken
forrás: sajtóközlemény
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.